Преди всеки сезон във фентъзи играта на Висшата лига мениджърите любители с нетърпение очакват да научат какви са цените на футболистите, които сезон по-рано са били в Чемпиъншип или извън английския елит. За примери можем винаги да се вгледаме в хора като Теему Пуки и Александър Митрович, съответно отборите на Норич и Фулъм. Но през новия сезон сред изкачилите се във Висшата лига е и отбор, който не е бил част от нея през настоящи век.

Нотингам Форест на Стийв Купър ще предложи някои интригуващи опции на любителите на всеизвестната игра, за които определено си заслужава да се помисли. Днес цените на  шестима от състава на Форест бяха оповестени.

Бренън Джонсън

Ключовият уелсец се отличи с 18 гола и 10 асистенции през миналия сезон, като той бе сред реализаторите за тима и в плейофите, а след това намери път към мрежата на съперниците и с националната фланелка на Уелс. Джонсън е с позиция нападател в играта, а стойността му е 6 милиона паунда и така се превръща в една от бюджетните опции за новия фентъзи сезон.

Тайво Авоний

Нигериецът, който през миналия сезон игра в Унион Берлин и вкара 15 гола в Бундеслигата, стана рекордната покупка на Форест. Клубът плати за него 17.5 милиона паунда, а стойността му в играта бе определена на 6 милиона, идентично с Джонсън. Той обаче няма опит на Острова, така че ще бъде любопитно да следим представянето му.

Райън Йейтс

От халфовете във Форест също можем да намерим добро бюджетно попълнение. Става въпрос за Райън Йейтс, автор на 8 гола през сезона във втората по сила английска дивизия, но и получил 8 жълти картона и не направил нито една асистенция (но пък във FPL асистенциите се отчитат на различен принцип спрямо официалната статистика). Цената 25-годишния халф е 5 милиона паунда.