Манчестър Сити понесе още един сериозен удар, след като стана ясно, че Джон Стоунс ще отсъства от терените до паузата за националните отбори.

Английският национал страда от проблем в бедрото, който получи по време на предсезонната подготовка на „гражданите“, и пропусна първите два мача на шампионите от новия сезон във Висшата лига срещу Бърнли и Нюкасъл. Той бе на пейката и по време на двубоя за Суперкупата на Европа със Севиля, спечелен от Сити след изпълнение на дузпи.

29-годишният футболист ще бъде в лазарета поне още три седмици, като няма да играе и срещу Шефилд Юнайтед на 27 август и срещу Фулъм на 2 септември. Впоследствие Висшата лига излиза една седмица в почивка между 4-12 септември, когато е международната пауза – тогава Англия се изправя срещу Украйна в европейска квалификация и срещу Шотландия в контрола.

Стоунс изигра 34 мача за Сити във всички турнири миналия сезон, в който клубът завоюва исторически требъл, печелейки Висшата лига, Шампионската лига и ФА Къп. Контузията му се прибавя към дълготрайната травма на един от основните играчи на „небесносините“ – Кевин Де Бройне, който ще отсъства 3-4 месеца с проблем в подколянното сухожилие.