Редица отбори от Висшата лига са изправени пред пореден проблем, след като са взели заеми големи заеми до края на сезона, когато са очаквали следващото плащане по телевизионните сделки. 

Gulliver/GettyImages
100 снимки

Въпреки всеобщото желание и стремеж на клубовете да завършат сезона, пандемията от коронавирус продължава да прави възможен сценарий, при който това не може да се случи. Евентуален подобен сцераий би довел и до потенциалното връщане на над 750 милиона по спразуменията с телевизионните компании. 

Тимовете от елитното ниво на английската игра обичайно получават три транша по време на сезона - през август, януари и в края на кампанията. в промеждутъка редица вземат краткосрочни заеми, които да осигурят свежи пари за трансфери и заплати в клуба. 

Това би поставила редица по-малки клубове пред угрозата от невъзможност за навременно изплащане на заемите, които са на стойност десетки милиони. Все пак между футболната асоциация ан Англия и телевизионните гиганти продължават да се водят разговори по темата за компенсациите.