Мениджърът на Нотинтгам Форест - Стив Купър, се нуждае от задължителна победа в следващия мач на отбора, тъй като амбициозният собственик на клуба Евангелос Маринакис става все по-разочарован от представянето на отбора. След загубата от Брайтън с 2:3 у дома в събота, поражение, което оставя Форест на 14-ата позиция и на осем от опасната зона, се смята, че бъдещето на Купър отново е заложено на карта, пише Daily Mail.

Бордът на Нотингам Форест все още не е взел решение кой евентуално ще замени Купър начело, като това оставя мениджъра с още малко време, в което да запази поста си. И все пак се смята, че отношенията му с Маринакис са станали все по-обтегнати напоследък.

Стив Купър

източник: Gulliver/GettyImages

Купър е харесван от феновете на отбора и въпреки поредните поражения във Висшата лига, привържениците продължават да го подкрепят. Именно той изведе клуба от дъното на Чемпиъншип до 14-ото място в елита за малко повече от две години начело.

В следващите си три мача Нотингам приема Евертън, а след това гостува последователно на Фулъм и Уулвърхемптън, като Купър се надява, че тимът ще успее да прекъсне неприятната серия именно в тези мачове.

Известно е, че бившият мениджър на „вълците“ – Жулен Лопетеги, има почитатели на „Сити Граунд“, но има опасения, че той няма да спечели подкрепата на привържениците на клуба. Липсата на очевиден заместни също може да е в полза на Купър. По време на престоя му в Нотингам е имало интерес към него от други два отбор от Висшата лига, който обаче винаги е показвал пълната си отдаденост на Форест, който завърши на 16-а позиция в шампионата през миналия сезон.