Брайтън си тръгна с трите точки от "Сити Граунд", след като надви отбора на Нотингам Форест с 3:2. Срещата от 13-ия кръг на Висшата лига видя освен множество попадения и червен картон, който бе за "чайките". Въпреки това възпитаниците на Роберто де Дзерби успяха да спечелят гостуването си.

Нотингам поведе рано-рано след гол на Антъни Еланга още в 3-ата минута на срещата. 

Брайтън обаче отговори подобаващо още през първото полувреме, след като Евън Фъргюсън изравни в 26-ата минута, а в продължението на първата част Жоао Педро осъществи пълния обрат.

Отново бразилецът бе точен за трети гол на "чайките". Той се разписа в 58-ата минута и донесе още повече спокойствие на гостуващия тим.

Това се промени В 73-ата минута, когато Люис Дънк си изкара глупав червен картон. Футболистът на Брайтън първо направи дузпа, заради което получи официално предупреждение, но и прекали с гневната си реакция към съдията и това му докара втори жълт и червен картон.

А за да се влоши ситуацията на гостите Морган Гибс-Уайт бе точен от бялата точка и намали изоставането на Нотингам Форест. 

Дълбоко в продълженията домакините бяха близо до изравнителен гол, но Барт Вербруген се намеси чудесно, за да спаси удар с глава на Райън Йейтс.

Така удържаха преднината си и взеха трите точки. С тях Брайтън заема седмото място с 22 пункта, докато Нотингам е на 14-а позиция с 13 точки в актива си.