Звездата и капитан на втородивизонния Астън Вила Джак Грийлиш заяви, че е изживял „най-добрия ден в живота си”, след като беше нокаутиран от фен на Бирмингам по време на градското дерби, а след това негов гол донесе победата за „виланите”.

Фенове го биха, а той им се изсмя, носейки успеха на тима си

23-годишният играч отнесе кроше от привърженик на градския съперник, който успя да си пробие път към терена. Това се случи след по-малко от 10 минути игра, а Грийлиш нямаше идея какво го чака, защото нападателят го изненада в гръб.

Нарушителят скоро беше изведен, а през втората част Грийлиш окончателно си спечели място в историята на горещото съперничество, бележейки за крайното 1:0. „Най-добрият ден в живота ми. Да дойда тук, да бъда капитан на Астън Вила и да вкарам победния гол – от това са направени мечтите, особено за мен като привърженик на Вила”, заяви англичанинът.

Стилиян Петров: Гордея се с теб, Джако

„Инцидентът? Изобщо не го очаквах, аз тъкмо се изтеглях от наказателното поле и усетих удар отстрани на лицето. Ясно е, че има съперничества и такива неща във футбола, но не вярвам, че в тях има място за такива деяния.”

„Просто опитах да продължа да си върша работата. Да отбележа победния гол беше невероятно. След случилото се през първото полувреме бях готов за нещо подобно”, допълни Грийлиш.