Нкетия твърди, че в първия си ден като мениджър на Арсенал Микел Артета му е казал, че вярва в способностите му и ще му даде възможности да покаже таланта си. Нападателят говори и за техническите и тактически съвети, които е получил от испанеца.

"Беше хубаво под ръководството на Микел, беше стабилно. Трябва да кажа, че от деня, в който дойде, той ми каза: "Вярвам в теб и ще ти дам възможности" и той направи така, че се подобрих толкова много, благодаря за него... Разбира се, други области от моята игра се подобриха; тактическото разбиране, познаването на зоните и пространствата, в които да влезете, за да получите пас и да повлияете повече на защитниците, това са неща, в които Микел ми помогна да се справя.

Но поемането на играчи, тичането отзад, винаги съм имал това, винаги съм имал нещо повече от голове. Когато вкарваш много голове в своята младежка кариера, това е единственото нещо, което хората виждат, числата. На 23 съм и достатъчно скромен, за да приема, че не съм завършен играч. Ако съм на ниво, ще мога да повлияя на игрите във Висшата лига. Това е вълнуващата част, защото знам, че има много начини, по които мога да се подобря", сподели Нкетия.

Англичанинът се появи в 27 мача за Арсенал във всички турнири през този сезон, вкарвайки девет пъти, включително четири във Висшата лига. Той вкара два пъти при решаващата победа на Арсенал с 3:2 над Манчестър Юнайтед миналия месец.