Нюкасъл и Еди Хау преговарят относно вакантния мениджърски пост при „свраките“. Хау е без работа, откакто напусна Борнемут в края на сезон 2019/20 след изпадането от Висшата лига.

Но 43-годишният специалист е сериозно спряган за поста в „Сейнт Джеймсис Парк“, след като наставникът на Виляреал Унай Емери отхвърли възможността да застане начело на „джордитата“. Хау е разговарял с новите собственици на Нюкасъл в последните седмици, както и с предишното ръководство преди клубът да бъде закупен от саудитски консорциум.

Той бе обект на интерес от Селтик по-рано тази година, но отказа да замени Нийл Ленън на „Паркхед“. Собствениците на Нюкасъл все още обмислят алтернативни варианти, като сред тях попадат имената на Роберто Мартинес и Пауло Фонсека. Фонсека проведе разговори с клуба преди две седмици и според информациите, португалецът е склонен отново да преговаря със „свраките“.

Старши треньорът Греъм Джоунс, който преди е работил с Мартинес, остава временен мениджър на първия тим и ще бъде на скамейката и за гостуването на Брайтън в събота. Нюкасъл продължава да бъде без успех и на предпоследното място в класирането, с едва четири точки от откриващите си десет мача в Лигата.