Нюкасъл Юнайтед изравни една от най-големите си победи в исторически план във Висшата лига и разкова със звучното 8:0 Шефийлд Юнайтед при визитата си на „Брамал Лейн“ в последен мач от неделната програма в английския футболен елит.

В нито един момент от срещата не останаха и грам съмнения кой отбор ще си тръгне с трите точки, а осемте попадения бяха разделени от осем различни човека в хода на срещата.

Шон Лонгстаф поведе „свраките“ напред в 21-ата минута, за да може десет по-късно Дан Бърн да удвои актива на гостите. В 35-ата дойде времето на Свен Ботман, който покачи актива на своя тим и с те се оттеглиха на почивка с три безответни гола преднина.

Gulliver/GettyImages
59 снимки

Втората част стартира още по-добре за „джордитата“, а Калъм Уилсън също се разписа в 56-ата, за да може Антъни Гордън да направи 5:0 след 61 минути игра.

До края на срещата време остана и за Мигел Алмирон (68), Бруно Гимараеш и Александър Исак (88) да се отбележат в листата с голмайстори, за крайното 8:0 при визитата в стоманения град. Победата изстреля тима на Еди Хау до осмото място с актив от 9 точки, докато Шефийлд се закотви на последната позиция с 1 точка и -12 голова разлика.

Любопитен щрих е, че най-голямата победа в историята на Висшата лига за Нюкасъл отново е в град Шефийлд, но срещу другия тим – Уензди, като „кукумявките“ губят през 1994-а година с 0:0 от северняците. Голямата тревога за победителя от тази среща е, че рано-рано през първата част с контузия напусна Харви Барнс, който беше заменен от Антъни Гордън.