Интересно лято предстои в отбора на Нюкасъл. „Свраките“ завършиха 13-ти в настоящата кампания във Висшата лига и за четвърти пореден сезон ще играят сред най-добрите. Там обаче всички очакват смяна на собствеността, но поне на този етап мениджърът на тима от североизточна Англия Стив Брус продължава да работи с настоящия собственик Майк Ашли. 
 
Брус неколкократно вече изрази сериозни притеснения за селеккцията в отбора и дори наскоро обяви, че ще е трудно да се изгради силен и боеспособен отбор. Все пак на първо време бившият наставник на Бирмингам  иска да задържи в състава си трима основни играчи: Валентино Лазаро, Набил Бенталеб и Дани Роуз. И тримата са под наем в Нюкасъл, но Брус заяви, че задължително те трябва да останат и за новия сезон. 
 
„Вече започваме да мислим за следващия сезон. Трябват ни нови попълнения, но желая да задържим и основните си състезатели. Аз съм много доволен от момчетата, които са при нас под наем, имам предвид Лазаро, Бенталеб и Роуз. Ще настоявам пред шефовете те да останат. След няколко дни ще се срещна с ръководството и ще обсъдим трансферните планове. Продължавам да твърдя, че имаме нужда от подсилване и аз се старая да гледам позитивно“, коментира Брус.