Нюкасъл победи Манчестър Юнайтед с 3:0 като гост в мач от осминафиналите на Купата на лигата. Срещата беше повторение от миналогодишния финал в турнира, в който триумфираха "червените дяволи". Точни за успеха на "свраките" бяха Мигел Алмирон (28), Люис Хол (36) и Джо Уилок (61). 

Успехът на гостите, постигнат с голяма част от резервите, до голяма степен реши и съдбата на мениджъра на "червените дяволи" Ерик тен Хаг, който най-вероятно ще бъде освободен след поредния разочароващ резултат от началото на сезона. 

Gulliver/GettyImages
33 снимки

Още в 3-ата минута на мача Мат Таргет получи контузия и беше заменен от Мигел Алмирон. Първият точен удар в мача беше в 13-ата минута. Тогава Антони Марсиал овладя в наказателното поле и върна към Каземиро, който шутира от около 20 метра, но Мартин Дубравка се справи и улови. 

Гостите удариха първи в 28-ата минута. Тогава Мейсън Маунт сбърка в центъра и позволи на Тино Ливраменто да му отнеме, топката. Защитникът напредна и изведе Мигел Алмирон отляво, който отправи удар в далечния ъгъл за 0:1. 

Малко след попадението Маунт опита удар от дистанция, който Дубравка отрази. В 35-ата минута шут на Межбри от около 20 метра мина над вратата. 

Нюкасъл стигна до втори гол минута след това. Гостите организираха опасна атака отдясно, при която Уилок навлезе в наказателното поле и центрира, а Хари Магуайър изчисти лошо. Топката се озова в Люис Хол, който с удар в далечния ъгъл вкара за 0:2. 

"Червените дяволи" започнаха по-добре втората част и в 48-ата минута домакините пропуснаха да се върнат в мача. Уан-Бисака достигна до топката до аутлинията, след което намери Марсиал на първа греда. Французинът засече топката, но след намесата на Дубравка се стигна до корнер. 

В 61-ата минута "свраките" стигнаха до трети гол. Жоелинтон отне топката на Софиан Амрабат в центъра на терена и подаде към Джо Уилок. Фланговият футболист напредна през центъра, освободи се и с шут от около 15 метра в долния ляв ъгъл вкара за 0:3. 

В 75-ата минута гостите бяха близо и до четвърти гол. Тогава отбраната на домакините не успя да изчисти добре топката, която се озова в Шон Лонгстаф. Защитникът отправи силен удар от границата на наказателното поле, но топката профуча покрай вратата. 


Манчестър Юнайтед - Нюкасъл 0:3

0:1 Мигел Алмирон (28)

0:2 Люис Хол (36)

0:3 Джо Уилок (61)

Ман Юн: Онана, Далот, Линдельоф, Магуайър, Регилон, Каземиро, Межбри, Маунт, Гарначо, Антони, Марсиал

Нюкасъл: Дубравка, Ливраменто, Крафт, Дъмет, Таргет, Хол, Лонгстаф, Жоелинтон, Уилок, Ричи, Гордън