Гари Невил, бивш капитан на Манчестър Юнайтед и настоящ анализатор на Скай Спортс, сравни Ерлинг Халанд със злодей от филми за Джеймс Бонд и заяви, че в момента никой не знае как да опази норвежеца. Нападателят има само седем мача за Манчестър Сити след трансфера си от Борусия Дортмунд, но вече заби десет попадения. 

"Това с Ерлинг Халанд просто изглежда нечестно. Като малък гледах във филми за Джеймс Бонд един герой, наречен "Челюсти". Той беше висок около 220 сантиметра, вдигаше хора във въздуха и ги размазваше на пода. С Халанд срещу защитници изглежда почти същото. Кара те да си мислиш, че срещу него няма как да се играе. Как изобщо да се справиш с такъв човек в наказателното поле?", заяви Невил в епизод от личния си подкаст, цитиран от Скай Спортс.

"Манчестър Сити ще удължи значително кариерата му, тъй като техният стил му пасва идеално. Всичките тези пасове те объркват и просто в един момент той ще ти избяга". 

"Изключително впечатлен съм от него, той е един от двамата или трима най-добри в света в момента. Обикновено тези футболисти ходят в Пари Сен Жермен, Реал Мадрид или Барселона. Едно време, когато играчи като Кристиано Роналдо или Тиери Анри бяха най-добрите в света, те не бяха привлечени като такива от Юнайтед и Арсенал. Те се развиха в тези отбори и достигнаха върха с тях.

"Този човек моментално е кандидат за "Златната топка" и изглежда като най-добрия футболист в света. Това е впечатляващо и отдавна не се е случвало във Висшата лига".