След 45 години отсъствие от елита на английски футбол, Хъдърсфийлд се завърна сред най-добрите във Висшата лига. „Териерите“ победиха във финалния плейоф Рединг с 4:3 след изпълнение на дузпи на „Уембли“. В редовното време и продълженията двата отбора не успяха да си вкарат гол – 0:0. При изпълнението на дузпите играчите на Дейвид Вагнер демонстрираха по-голямо хладнокръвие и стигнаха до крайния успех.

След постигнатия успех Хъдърсфийлд ще си осигури зашеметяващи финансови средства. Той ще прибере минималната сума от 170 милиона паунда от телевизионни права, а ако успее да се задържи в Премиършип още един сезон, то в касата на клуба ще влязат още 300 милиона от британската валута. Неслучайно финалният плейоф в Чемпиъншип е смятан за „най-скъпият“ мач във футбола.

За последно Хъдърсфийлд игра в първата дивизия на английския футбол през далечната 1972 година.

В редовния сезон Рединг и Хъдърсфийлд завършиха съответно на трето и пето място, а директна промоция за Висшата лига спечелиха тимовете на Нюкасъл и Брайтън, които заеха първите две места в крайното класиране на Чемпиъншип.

 Хъдърсфийлд започна по-активно мача и първата опасност в мача бе в 5-та минута, когато след центриране от фаул в наказателното поле на Рединг, но Хефеле не успя да засече топката.

„Териерите“ направиха невероятен пропуск в 10-та минута. Първо Елиас Качунга, а след това и Айзея Браун не успяха да поразят вратата на Ел Хабси.

Рединг организира добра атака в 11-та минута, когато Люис Грабан демонстрира индивидуалните си способности. Той финтира защитник на Хъдърсфийлд и стреля, но встрани от левия стълб на вратата на Дани Уорд.

Хъдърсфийлд пропусна много добра възможност в 46-та минута, когато Крис Льове отправи далечен удар, но Ал Хабси внимаваше и спаси.

Рединг пропусна на свой ред много добра възможност в 48-та минута, но Уорд успя да отрази далечения удар на Джон Суифт.

Рединг имаше надмощие между 50-та и 60-та минута. Ян Керморжан и Люис Грабан не успяха да намерят очертанията на вратата на Дани Уорд.

В продълженията положенията пред двамата вратари бяха малко. Наки Уелс изпусна най-чистото положение в 116-та минута.

При дузпите Дани Уорд отново бе героят за Хъдърсфийлд, както в полуфиналния плейоф срещу Шефилд Уензди. Той успя да спаси петата дузпа, която се оказа решаваща.

Ян Керморжан реализира първата дузпа и Рединг поведе с 1:0, но Крис Льове реализира за Хъдърсфийлд и резултатът стана 1:1.

Дани Уилямс бе безкомпромисен при удара в центъра на вратата, като не остави никакви шансове на Дани Уорд и Рединг отново поведе с 2:1.

Ударът на Михаел Хефеле бе спасен от Ал Хабси, след което Лиам Кели реализира и третата дузпа за Рединг, който поведе с 3:1.

Наки Уелс намали изоставането на „териерите“ за 2:3, а Лиъм Муур изпрати топката високо над напречната греда.

Аарън Мой бе точен при осмото изпълнение и Хъдърсфийлд успя да изравни резултата – 3:3.

Дани Уорд успя да спаси удара на Джордан Обита, а Кристофър Шиндлер отбеляза последната дузпа, която се оказа победна за Хъдърсфийлд.

Така след 45-годишна пауза Хъдърсфийлд се завърна в елита на английския футбол.