Тимът на Манчестър Юнайтед не допусна изненада при домакинството си на Борнемут и взе минимален успех с 1:0. Ромелу Лукаку реализира единственото попадение в срещата, която се игра на „Олд Трафорд“. Така „червените дяволи“ се завърнаха на победния път, след загубата в градското дерби срещу Манчестър Сити, в което тимът на Жозе Моуриньо отстъпи с 1:2.

Победата за Юнайтед обаче не намали разликата на върха между градските съперници, тъй като Манчестър Сити продължи с наказателната си акция във Висшата лига. Отборът на Пеп Гуардиола разби Суонси с 4:0 и записа 15-та поредна в Англия. Разликата между Юнайтед и Сити остава 11 точки.

Въпреки че Лукако реализира, отново над всички бе вратарят на тима Давид де Хеа. Испанецът се отличи с няколко фантастични спасявания, благодарение на които Юнайтед спечели пълния комплект точки.

Юнайтед започна по-добре мача на „Олд Трафорд“, но въпреки териториалното си предимство, трудно стигаше до чисти голови положения пред вратата на противника. Първата интересна ситуация дойде именно пред вратата на домакините. В 20-ата минута Чарли Даниелс се озова на чиста позиция и стреля добре, но Де Хеа спаси.

Пет минути по-късно обаче домакините ликуваха. След пробив на Марсиал по лявото крило, при който останаха сериозни съмнения за нарушение на французина срещу бранител, топката бе върната към Мата, който центрира прекрасно на главата на Лукаку. Белгиецът се пребори с двама бранители на гостите и насочи коженото кълбо технично в горния ляв ъгъл на вратата.

Втората част на двубоя, който се игра при обилен снеговалеж, не предложи кой знае колко интересни ситуации, с изключение на един удар в гредата на Маркъс Рашфорд. Малко преди това, Марсиал не успя да се разпише на почти празна врата, пращайки топката високо над гредата.