Футболът в Англия се превърна в истинска индустрия. Във Висшата лига, а дори и във второто ниво Чемпиъншип се играят мачове с огромен брой звезди и те са събрани от всички краища на света.

Затова истинският некомерсиален английски футбол слезе до третото и четвъртото ниво на футболната пирамида. И когато има пауза в първенствата заради националните отбори, вече е време за футбол от Лига 1.

Безспорното дерби от кръга противопостави Питърбро и Суиндън. Резултатът беше 2:2, а това е нещо нормално за битките с участието на "пош", които са отборът в чийто битки падат най-често попадения в тази дивизия от години насам.

И нормално Питърбро откри резултата в 36-та минута, когато Гуайън Едуардс с глава прониза стража на гостите след центриране от пряк свободен удар. Но резултатната развръзка остана за втората част.

В 51-та минута гостите изравниха, след като получиха право да изпълнят дузпа заради игра с ръка. Майкъл Доути беше точен от 11-те метра и възстанови равенството, но головете в този мач предстояха.

Само 13 минути след това и домакините получиха право да изпълнят дузпа, а Маркъс Медисън с феноменален боц щеше да скъса мрежата. Така "пош" поведоха отново и се виждаха победители.

Но не така мислеха играчите на Суиндън. Те тръгнаха по-смело напред и стигнаха до изравняването, макар че точен беше играч на противника в собствената си мрежа.

В 81-та минута след страхотен пробив по фланга на играч на Суиндън последва центриране и Джак Болдуин пресече центрирането в собствената си врата, а топката мина между краката на стража - 2:2.

След този развой Питърбро събра 10 точки и временно е на четвъртата позиция, докато Суиндън остава 10-и със своите 8 точки.