Бившият футболист на Ливърпул Хосе Енрике посъветва своя бивш съотборник при „червените“ Стивън Джерард да напусне Рейнджърс в посока Нюкасъл. Енрике, който премина и през тима на „свраките“, твърдо вярва че легендарният халф е точният човек за „джордитата“ след напускането на Стив Брус. Испанският защитник призова Джерард да приеме работата, ако бъде потърсен от новите собственици на Нюкасъл.
 
„Смятам, че Стивън Джерард е един добър мениджър и резултатите му говорят сами за него. Той направи много за Рейнджърс и е крайно време да опита нещо ново. Моите уважения към шотландската висша лига, но ако Стив наистина иска да се развива, трябва да е мениджър в някое от топ първенствата на Европа. Ясно е, че оттук нататък феновете на Рейнджърс ще го обичат завинаги. Джерард спокойно може да напусне и да поеме Нюкасъл. Това ще бъде добра крачка за всички.
 
Познавам Стивън много добре и вярвам, че във Висшата лига ще свърши чудесна работа. Призовавам го, ако новото ръководство  му се обади, без да се замисля, веднага да поема Нюкасъл. Този клуб в момента е с огромен потенциал заради финансите, с които разполага и Джерард би могъл да получи страхотна възможност“, коментира Енрике.