Бившият футболист на Арсенал Самир Насри се изказа остро по отношение висшето ръководство на английския гранд. Според френския плеймейкър именно шефовете на клуба са основната причина за липсата на значими трофеи през последните години.

Насри напусна „топчиите“ през 2011 година при противоречиви обстоятелства и оттогава е на нож както с привържениците, така и с клуба. Със Сити той спечели две титли на Англия, докато Арсенал чака такава от 2004 година насам.

29-годишният играч има своето обяснение за този факт и както обикновено, не се посвени да го сподели. „Не знам защо те не могат да се борят за титлата. Трябва да вземем по внимание факта, че когато бях в Арсенал, не можехме да се борим при равни условия с Челси и Манчестър Юнайтед. Арсенал взе решение да се премести на „Емиратс“, затова и тегли кредит“, коментира Насри.

„Шефовете на клуба винаги са искали финансите на клуба да са подредени, те не искат да изпадат в дългове. Точно по тази причина Арсенал не купува както останалите го правят. Откакто си тръгнах, те спечелиха две купи (два триумфа във ФА Къп – б.р.). Това все пак са си трофеи, а всички трофеи са приятни за печелене“, допълни Насри, който в момента играе като преотстъпен в Севиля.