Арсенал постигна пълен обрат на терена на втородивизионния Престън Норт Енд и го победи с 2:1 в мач от третия кръг на ФА Къп.

Важният човек за „артилеристите“ за пореден път се оказа Оливие Жиру, който донесе победата за своите с гола си в 89-ата минута.

Първото полувреме бе по-добро за отбора от Чемпиъншип. Престън поведе рано-рано в мача, като още в 7-ата минута Калъм Робинсън разтресе мрежата на „артилеристите“.

Престън беше чудесен в защита и успя да нулира усилията на елитния си опонент, в чиито редици имаше предимно футболисти от основния състав.

Така напълно заслужено втородивизионният тим се отгегли на почивка с гол аванс.

Второто полувреме обаче започна вихрено за „топчиите“. Аарън Рамзи изравни още в 47-ата минута за Арсенал – 1:1.

По един гол беше отменен в хода на мача Престън Норт Енд – Арсенал. В 40-ата минута най-напред домакините останаха разочаровани от съдийското решение, когато топката се озова във вратата на „артилеристите“ след удар с глава на Пол Хънтигнгтън. Преди това обаче беше маркирано нарушение.

В 77-ата минута пък Оливие Жиру прати топката в мрежата на Престън, но видя как страничният съдия развява флага за засада.

Арсенал обаче беше по-добрият отбор на терена след почивката и това в крайна сметка го доведе до краен успех и класиране напред в турнира.

Жиру, който видя гола си отменен малко по-рано, този път бе настойчив и в 89-ата минута реализира отново – за четвърти пореден мач на Арсенал.

Така „артилеристите“ победиха с 2:1 и се класираха за четвъртия кръг в турнира за ФА Къп.