Бившият ас на Арсенал и Манчестър Сити отново е на терена, след като изтърпя наказание за употреба на забранени стимуланти. Той дълго време мълча по темата, но вече разкри пълната си версия за това как се е стигнало до тази ужасяваща за него ситуация. 

В кръвта му бяха открити вещества, които не се позвоялват за ползване от професионални спортисти. Оказа се, че те са попаднали у него след интравенозно вливане в специализирана клиника за лечение на заболявания по подобен начин. Французинът прибегнал до услугите ѝ, защото бил болен и имал нужда от спешна помощ, но не се запознал със самото лечение. 

"Бях на ваканция със семейството си и изведнъж се разболях, пипнах някакъв вирус. Не мръднах от стаята си, постоянно повръщах, болеше ме главата, не можах да задържа нищо. И се обадих на приятел да ми намери веднага доктор, защото беше ужасно."

"Той търси дълго, но не успя да намери професионален лекар, затова ми предложи някаква клиника с алтернативно лечение, откъдето обещали да ме вдигнат на крака. Аз се съгласих веднага, още повече, че след два дни трябваше да се прибирам в тогавашния ми клуб Севиля."

"Просто не знаех с какво се занимават те, а и не знаех антидопинговите правила. Апропо, моят случай трябва да е поука за младите момчета, които трябва да научат правилата и да ги спазват, защото могат да сбъркат като мен, без да искат."

"А и честно казано, не мислех, че може да стане някакъв гаф с тази клиника. Дойде една уж лечителка и каза, че ще ме възстанови с витаминозна бомба. Мислех, че това е нещо полезно и не е забранено. Колкото зависи от мен, аз никога не съм взимал допинг и дадох съдържанието на продукта на допинг-ченгетата. Но те явно са открили нещо", заяви Насри.