Новото попълнение на Уест Хем Самир Насри разкри колко високо цени предоставената му възможност да възроди кариерата си. Френският полузащитник заяви, че до голяма степен я е считал за затворена глава след наложеното му 18-месечно наказание.

31-годишният играч беше санкциониран за това, че прибегна до интравенозно лечение в Лос Анджелис през декември 2016, което беше в нарушение спрямо изискванията на Световната антидопингова агенция (УАДА). Причината за големия срок на наказанието се крие в неуспешно обжалване от страна на Насри, което замрази състезателните му права до края на декември 2018-а.

В събота Насри може да осъществи завръщане във Висшата лига, при това в дерби мач срещу един от бившите му отбори в Англия – Арсенал. „Все още съм разочарован от санкцията, защото не съм приемал никаква забранена субстанция”, каза французинът пред „Скай Спортс”.

„Ставаше въпрос само за дозата от витамина, която надвишаваше установената норма. Можех да направя процедурата в рамките на два дни, но я направих за един и сега изпитвам съжалени по този повод, защото бях наистина болен. Имах рецепта от доктор, но дори и този довод не беше приет.”

„Загубих цяла година от кариерата си просто ей така. В един момент дори се заговори за 4-годишно наказание. Тогава много неща ми минаха през главата. Мислех, че с кариерата ми е свършено, затова този втори шанс, който получавам сега, ме прави щастлив.”

„Това изживяване беше най-лошото в цялата ми кариера. Най-гадното усещане на света.”

„Ако не си силен и нямаш подкрепа от твоите семейство и приятели, наистина мисля, че можеш да изпаднеш в депресия, защото ти отнемат това, което обичаш най-силно просто ей така. Не знаеш дали отново ще можеш да го правиш.”

„Това ме промени към по-добро. Сега виждам нещата по-различен начин. Преди не си давах сметка колко благословени сме с професия като нашата. Сега се наслаждавам на нещата ден след ден, опитвам да ги изживея по-пълно и да бъда максимален професионалист, за да помагам на съотборниците, защото в един миг си помислих, че съм загубил всичко това”, добави Насри.