Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола заяви, че никога не би могъл да си представи подобно развитие на сезона.

В неделя "гражданите" победиха Челси с 1:0 и вече водят с 18 точки пред втория Ливърпул, а до края на сезона остават едва девет кръга. Освен това Манчестър Сити има 25 победи в 29 мача във Висшата лига и само едно поражение. "Няма начин да съм вярвал в подобна доминация преди сезон. Кой би повярвал? Ако попитате играчите, те ще ви отговорят същото", каза испанецът след мача с Челси.

"Не само резултатът, но и начинът, по който играхме, бе демонстрация за доминацията ни. Когато гостувахме на Челси на "Стамфорд Бридж", показахме същото желание. Това ме радва най-много", добави Гуардиола.

"Да водим с 25 точки, на Челси, с 33 на Арсенал, да сме пред Тотнъм, Ливърпул и Юнайтед показва, че постигаме добри резултати и се движим с добро темпо. Мисля, че това е следствие от начина, по който играем. Начинът, по който играхме днес, е олицетворение на сезона ни", добави Гуардиола. Седем победи и едно равенство в оставащите девет мача ще позволят на Манчестър Сити да стане първият отбор в историята на елита на английския футбол, който достига границата от 100 точки в рамките на един сезон./БТА