Александър Тонев отдавна не играе във Висшата лига на Англия, но имаше кратък престой там с екипа на Астън Вила. И точно тази сделка беше наредена сред най-лошите в историята на Премиършип от авторитетното издание FourFourTwo. 

Неговите редактори изготвиха класация на 50-те най-слаби покупки на участниците в английския елит, като Тонев попадна на 46-та позиция. Цялата класация ще излиза с по 10 позиции на ден, така че в близките дни ще разберем и кой е най-лошият трансфер. 

Ето и какво написа FourFourTwo за преминаването на Александър Тонев от Лех Познан в Астън Вила: 

"В YouTube все още можете да намерите видеа с компилация от изявите на Александър Тонев с екипа на Лех Познан. Ако ги изгледате, ще разберете защо Вила го хареса - особено с рекомендацията на Стилиян Петров - и го купи през 2013 г."

"От тези кадри се вижда деликатно крило, с директен подход към атаката и голмайсторски нюх. Той изглеждаше като идеалното ново попълнение за отбор с ограничен бюджет и се озова в Бирмингам."

"Но в този трансфер се вижда защо не трябва да се вярва само на видеата. Защото те показват хубавото, а крият лошото. Тонев нямаше физически качества да играе в Премиършип, беше крехък и не беше достатъчно бърз, за да компенсира това."

"Освен всичко беше ужасяващо слаб в дефанзивен план и това го направи много странно попълнение за отбор, който вече беше опрян в стената по времето, в което той пристигна там", написа списанието по адрес на Тонев.