Българският национал Александър Тонев ще продължи кариерата си в Кротоне поне до края на сезона, след като не успя да осъществи изходящ трансфер в последните часове на изминалия месец.

Към 27-годишния футболист имаше интерес от няколко отбора от Серия Б, които не вълнуваха Тонев, а също така и от елитния Сасуоло, който се включи много късно с офертата за българина и в крайна сметка до сделка с Кротоне не се стигна.

Френският Амиен, италианските Виртус Ентела, Бари, Кремонезе, Авелино, както и английския Барнзли бяха сред отборите свързвани с българина.

На 31-и януари в ранния следобяд Бари направи оферта за Тонев по искане на старши треньора Фабио Гросо. Бари се бори за влизане в Серия А, но към момента е на 7-о място с 35 точки и е в зоната на плейофите. Гросо е заявил, че има нужда от засилване на атаката и вижда в Тонев подходящ човек за това. Но високата цена, която постави Кротоне буквално отказа хората от Бари и при двата им опита.

Все пак Гросо заяви, че при промоция на тима, отново ще опита да вземе българина.

До 23.00 часа друг отбор от Серия Б Авелино се опитваше да привлече бързоногото крило от Елин Пелин.

Авелино е на 14-о място с 29 точки и направи две предложения за Тонев- за откупуване и под наем. Но и тук хората от Кротоне отказаха да коментират първоначалната цена. От Авелино имаха дори разговори с мениджъра на Тонев- Антъни Раво, за да коментират личните условия на играча, но след отказа на клуба да свали цената, това беше безпредметно.

Интерес имаше и от скромния Виртус Ентела- 17-и в Серия Б, но този тим предлага доста скромни възможности като финанси и предложението им от самото начало беше обречено.

Френският Амиен е направил само едно запитване за цената според Calcio News 24, но калабрийците не искали да коментират.

Барнзли се отказа по неясни причини още на 30-и януари след първоначално официално писмо за интерес.

 Тонев вкара решителния гол за оцеляването на Кротоне миналата година в Серия А- при победата с 1:0 над Пескара, като попадението му беше избрано и за номер 1 в анкетата на феновете. Началото на лятната подготовка беше отлично за него, но след това се контузи и това предопредели трудния старт на самия сезон, който пък се допълни и с треньорска смяна.