От английския Лийдс Юнайтед намериха интересен начин да пресъздадат отложения мач от Чемпиъншип срещу Кардиф Сити. Лийдс прецени да изиграе срещата с уелския тим на небезизвестната игра FIFA 20. Клубът е един от всичките професионални клубове на Острова, които нямат мачове заради пандемията, обзела целия свят. Лийдс е лидер във временното класиране в Чемпиъншип и се бори за промоция във Висшата лига, след като е лидер със 71 точки, една пред втория УБА.

Getty Images
45 снимки

„На някой друг също да му е скучно? Нека поиграем FIFA и да видим крайния резултат?”, написаха от Лийдс в Twitter.

Мачът бе прегледан от повече от 50 хиляди последователи в една от социалните мрежи, като феновете на Лийдс можеха да коментират по време на срещата. Мачът стартира с ръкостискане между двата отбора, след като от компанията, направила играта, не го премахна, макар последните срещи във футбола на Англия да не се виждаха поздравления между двата отбора.

„Тотално пренебрегване на правилата! Не забравяйте да участвате в кампанията #ЧистиРъце на Световната Здравна Организация, тъй като сега не се прави така”, написаха от Лийдс.

През първото полувреме Лийдс откри резултата чрез нападателя си Патрик Бамфорд. Излъчването включваше и съвети как да се пребори човек от разпространението на коронавирус, както и какво да се направи, ако имате определени симптоми.

Доминираща игра от лидера в Чемпиъншип му донесе трите точки, като Лийдс победи Кардиф с 3:1, а трите гола за гостите в този случай бяха дело на Бамфорд. „Хайде! Какво представяне! Три гола! Три точки. Кой е вашият играч на мача”, публикува английския клуб.

За съжаление на Лийдс, то трите точки няма да се прибавят към техния истински актив, така че ще гледаме някога как двата отбора ще се справят в реалния живот.