Халфът на Тотнъм - Пиер-Емил Хойберг, призова мениджъра на отбора Антонио Конте да разясни острите си критики към футболистите след съботното равенство 3:3 срещу Саутхямптън във Висшата лига.

Опитният датски национал е първият играч на лондончани, който реагира публично след гневните изказвания на италианския специалист по време на пресконференцията след двубоя в събота. Конте, който нарече играчите си егоисти, лишени от отборен дух и неспособни да играят под напрежение, се очаква да напусне клуба преди изтичането на договора му през юни.

Gulliver/GettyImages
52 снимки

"Той даде много честно и открито мнение. Това е, защото не е доволен. Не правиш това, ако си достигнал четвъртфиналите на Шампионската лига и ако си на полуфиналите турнира за купата на Футболната асоциация. Ако искате да бъдете успешен треньор, трябва да имате 11 отдадени футболисти и мъже, но първо той трябва да обясни как точно се чувства", каза бившият играч на Саутхямптън пред медиите, цитиран от АП.

Тотнъм остава на четвърто място във Висшата лига, но Нюкасъл изостава на две точки след столичани с два изиграни мача по-малко.

"За щастие не съм аз този, който трябва да съди (Антонио Конте). Работим заедно за успехите на отбора всеки ден, искаме да триумфираме заедно, но във футбола понякога страстите стават по-силни", каза още 27-годишният датчанин.

 

БТА / Автор: Асен Даскалов