Повече от 60 английски клуба от долните дивизии на футболната структура в страната може би ще прекратят участие в първенствата или дори съществуването си, ако не бъде създаден план как да се ограничат икономическите поражения, предизвикани от COVID-19. Такова мнение изказа собственикът на Хъдърсфилд Фил Ходжкинсън.

Първенствата в Англия спряха през март, като отборите от второто ниво - Чемпиъншип, подновиха тренировки днес на малки групи и очакват зелена светлина за завършване на сезона.

"Проблемът не е кога и как ще завършим сезона, а какво ще правим след това. Ако не постигнем някакво споразумение, ако не подпишем договор, моята прогноза е разрушаване на футболната пирамида надолу след Чемпиъншип, каза бизнесменът, цитиран от Радио Би Би Си.

"Има отбори, които ще завършат пътя си, само защото трябва да платят заплатите, данъците, които дължат. Има и такива, които са теглили кредити и ги погасяват според приходите. А сега приходи няма да има не се знае колко време напред: няма билети, няма продажби, няма тв-права на същото ниво. Няма да има и големи трансфери поради икономическата стагнация, която се очаква", казва още Ходжкинсън.