Мъж е бил арестуван по подозрение в нападение, след като капитанът на Шефилд Юнайтед Били Шарп бил ударен по време на нахлуване на терена от привърженици на Нотингам Форест.

Запалянковци се стекли на игрището на „Сити Граунд“ след успеха с дузпи в полуфиналния плейоф, като камерите показали мъж, който се насочил с глава напред към Шарп, който стоял край тъчлинията. Мениджърът на Шефилд Пол Хекингботъм сподели, че той е избегнал сериозна контузия, но бил разтърсен и „ядосан“.

Gulliver/GettyImages
10 снимки

Форест осъдиха инцидента и се извиниха лично на Шарп, който игра за клуба под наем през сезон 2012/13, като потвърдиха същевременно, че въпросният фен ще получи доживотна забрана, ако е намерен за виновен в провинение. Той пропусна двубоя поради травма, но наблюдава от скамейката. „31-годишен мъж е арестуван по подозрение в нападение във връзка с този инцидент. Той остава в участъка и ще бъде разпитан от полицаи. Нашите разследвания по обстоятелствата на инцидента продължават. Разговаряхме с въпросния играч и работим и с двата клуба, които ни подкрепят с разследването“, каза главният инспектор на полицията в Нотингамшър Пол Хенеси.

Инцидентът помрачи една от най-хубавите вечери в скорошната история на Форест, след като отборът достигна финала на „Уембли“ в опит да се завърне във Висшата лига за първи път от 1999-а, изправяйки се в спора за място в Премиършип срещу Хъдърсфийлд.

„Видяхме един от нашите играчи да бъде нападнат. Той е разтърсен, кърви и е ядосан. Бил седеше извън терена, опитвайки се да събере нашите играчи. Той беше атакуван в гръб, беше проява на страхливец. Той беше свален на земята и се нуждаеше от шевове, беше разтърсен“, коментира Хекингботъм след срещата на „Сити Граунд“.