Нотингам Форест се класира за финала в плейофите за класиране във Висшата лига. Това стана факт след победа с дузпи над Шефилд Юнайтед. „Остриетата” се наложиха с 2:1 и успяха да изравнят общия резултат на 3:3, но при наказателните удари домакините от Нотингам бяха по-точни с 3:2.

Бренън Джонсън откри резултата в 19-ата минута, а две минути след почивката Морган Гибс-Уайт изравни. Джон Флек вкара за 1:2 в 75-ата минута.

При дузпите за Нотингам единствено Лоли пропусна, докато за Шефилд от бялата точка не сполучиха Норууд, Хурихейн и Гибс-Уайт.

Gulliver/GettyImages
10 снимки

Домакините поведоха в 19-ата минута. Тогава Сам Съридж намери Бренан Джонсън, който се освободи и с удар в горния десен ъгъл откри резултата.

Две минути след почивката Сандер Берге изведе Морган Гибс-Уайт, нападателят намери свободно пространство в наказателното поле и изравни резултата.

 „Остриетата” изравниха общия резултат в 75-ата минута. Тогава Сам Балдок намери оставения непокрит Джон Флек и последният вкара за 1:2.

Така двубоят влезе в продължения, в които голове не паднаха и така всичко щеше да се реши след изпълнение на дузпи.  При тях домакините бяха по-точни и вкараха три наказателни удари, докато „остриетата” бяха точни на два пъти.

Във финала Нотингам ще се изправи срещу Хъдърсфийлд в спор за място във Висшата лига.