Нападателят Кристиан Бентеке мисли, че е възможно той да играе като титуляр в настоящия състав, изграден от Юрген Клоп. Това щеше да бъде факт, ако белгиецът бе останал на „Анфийлд”. Бентеке вкара 10 гола в 42 мача за Ливърпул, след като дойде от Астън Вила през 2015-а година. Нападателят пък премина в Кристъл Палас за 32 милиона паунда.

Стрелецът направи трансфера през 2016-а година в Палас само сезон, след като премина при „червените”. В интервю пред Sport Bible, Бентеке бе запитан дали може да свърши работа в този отбор на Клоп и да се пребори с конкуренцията на Мохамед Салах, Роберто Фирмино и Садио Мане.

„Да, лесно е да го кажа сега, тъй като играя за Палас, а те за Ливърпул. Когато тренираш всеки ден с едни и същи играчи, мениджърът ти вярва – лесно е. Хората ще кажат, че това са извинения, но всеки знае, че клубът минаваше през преходен период, когато бях в Ливърпул. Ако сравнявате тима тогава с този сега, то мисля, че играят само трима или четирима от стартовия състав. Повечето са нови”, констатира Бентеке.