Фенка на Ливърпул, която отказа да приеме различни огромни оферти за кеш-аут след залог за спечелването на квадрупъл от любимия му тим, вече е получила пари, благодарение на... Димитър Бербатов.

Таня Ханли попадна в заглавията, след като направи първия си залог на стойност сто паунда и играеше за умопомрачителните 367,200 британски лири. До този момент никога английски отбор не е печелил квадрупъл, но Таня заявява преди време, че „просто е имала чувството“ и е решила да заложи 100 паунда на този фиш.

Преди спиращия дъха край на сезона във Висшата лига, на дамата са ѝ били предложени две оферти за изплащане на пари предварително – 22,712 паунда, седмица преди мача на Ливърпул с Уулвърхемптън и 35 хиляди паунда само 30 минути преди началото на последния кръг.

След това, докато драмата се бе разгърнала напълно, офертата на букмейкъра е била на стойност 62,371 паунда на почивката, когато Манчестър Сити губеше с 0:1 от Астън Вила, а Ливърпул се движеше наравно – 1:1, с Уулвс.

Gulliver/GettyImages
68 снимки

Предложенията бяха отхвърлени, а сумата набъбна до 95 хиляди паунда с оставащи 20 минути миг, след като бившият халф на „червените“ Филипе Коутиньо да бе удвоил преднината на Астън Вила по шокиращ начин на „Етихад“.

За съжаление на жената обаче и милионите привърженици на Ливърпул по света Ман Сити наниза три безответни гола в рамките на пет минути на бирмингамци и така разби мечтата на мърсисайдци за безпрецедентния квадрупъл.

По този начин възможността да изкара пари от букмейкъра се срина, но тогава се намеси българинът Димитър Бербатов. Бившият №9 на националния отбор е анализатор за популярната компания и се наложи „ВАР-Батов“ да влиза в действие. Тогава нашенецът се включи с видео и реши, че е редно Таня да получи окончателна оферта за кешаут. „Говорих с хората и последната оферта за кеш-аут в 92-ата минута беше 1,125 паунда. Като се има предвид колко близо беше Ливърпул да стори немислимото и с този невероятен залог, то е справедливо те да ѝ изплатят последната оферта.

По този начин дамата вече заработи добър хонорар за почивка, която така или иначе е планирала. Ливърпул все още може да завърши сезона с требъл, ако победи Реал Мадрид в съботния финал в Шампионската лига в Париж.

Шесткратният европейски шампион от Англия спечели и двете местни купи в Англия, като и в двата финала срази Челси след дузпи на „Уембли“.