В последните седмици мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо е подложен на унищожителна критика от къде ли не. А на всичко отгоре, играчите на "червените дяволи" мрънкат срещу решенията и отношението му към тях и се говори постоянно за тихо недоволство срещу него. 

В тези дни Специалния има нужда да чуе поне няколко ласкави думи за себе си и те дойдоха най-после. Сподели ги дясната му ръка през последните 17 години Руи Фариа, който от този сезон вече не работи с него, въпреки че бяха рамо до рамо в Порто, Челси, Интер, Реал Мадрид и сега в Юнайтед. 

"Жозе е може би единственият мениджър в света, който отива в някой клуб и веднага печели нещо с него. Някои други стоят по 4-5 години в отборите си, не постигат нищо, но са добри момчета и феновете им се радват и ги държат. Жозе е специален човек и хората трябва да го уважават повече за всичко, което е постигнал", сподели Фариа пред "Таймс". 

Той прекрати взаимната си работа с португалеца след края на миналия сезон, защото искаше да си вземе кратка почивка. Оттук-нататък Фариа не планира повече да е помощник на когото и да било, а иска на свой ред да стане мениджър. 

"Не мога да си помисля да съм асистент на някой друг, освен Жозе. Сега моята цел е да заема мениджърски пост. Когато си гледал неговата 24-часова отдаденост на футбола толкова дълги години, искаш сам да започнеш проект и да даваш указанията на играчите", сподели още Фариа.