Вероятно мнозина мениджъри любители са се надявали на силен резултат от играчите на Ливърпул във втория кръг на Висшата лига. Принципното силно представяне на „мърсисайдци“ в първото домакинство за новия сезон обаче не повтори в този случай и те отново не успяха да победят. За капак Дарвин Нуньес си изкара червен картон, а Мохамед Салах и защитниците на тима също не се представиха на обичайното си ниво за фентъзи футбола. Така битката за най-полезни играчи в кръга бе лишена от интрига в понеделник вечер.

Безапелационно Габриел Жезус от Арсенал се справи най-добре през уикенда. Със своите 2 гола и 2 асистенции и 3 бонус точки бразилецът акумулира актив от 19 за своите притежатели.

За второ и трето място обаче се разрази интригуваща битка. По 15 точки донесоха Родриго Морено от Лийдс и вратарят на Уулвърхямптън Жозе Са. Испанският играч на „белите“ вкара 2-та гола при равенството със Сатухямптън и също получи бонус от 3 точки. Стражът на „вълците“ пък се отличи със суха мрежа и спасена дузпа, което му заслужи и допълнителните 3 точки за общ актив от 15.

Цели 4-ма души донесоха по 14 точки. Първият от тях отново е вратар, отразил дузпа. Дийн Хендерсън от Нотингам Форест заключи вратата си за първа победа на тима във Висшата лига през 21-ви век. Всъщност представянето му съвпада с това на Са, но англичанинът получи жълт картон, поради което е с точка по-малко от вратаря на мидландци. 14 донесе и Кевин де Бройне със своите гол, асистенция и суха мрежа. Останалите с по 14 са двамата представители на Брентфорд Бен Мий и Матиас Йенсен.