Бившият халф на Арсенал Стюарт Робсън не мисли, че Тиери Анри е точния човек за мениджърския пост в отбора. Но пък би искал да види начело на "артилеристите" настоящия треньор на Челси Антонио Конте.

Анри вече каза, че е заинтересуван от работата в Арсенал, но към момента е изцяло концентриран върху ролята си в треньорския екип на националния тим на Белгия.

Според Робсън, който игра за Арсенал между 1981 и 1987 година, Анри не е готов за това. "Не мисля, че Тиери Анри има необходимия опит. Не мисля, че чете играта добре. Става по-добър с коментарите по телевизията, но не мисля, че е точният човек за задачата в Арсенал", коментира Стюарт Робсън.

Той отхвърли сравненията между Анри и Зинедин Зидан, и посочи друг специалист за най-подходящ за наследник на Арсен Венгер.

"Антонио Конте е брилянтен мениджър. Ако е в Арсенал, ще се постарае играчите да направят това, което иска той. Те ще знаят какви са ролите им. Това в момента не се случва в Арсенал. Мисля, че е най-подходящ за отбора", заяви още Стюарт Робсън.