Изключително тежък тест предстои за Манчестър Сити тази вечер в надбягването за титлата. „Гражданите” посрещат на „Етихад” Челси в мач от 26-ия кръг на Висшата лига. Срещата е от 18.00 часа и ще можете да я наблюдавате по DIEMA SPORT 2 и PLAY DIEMA XTRA.

Шампионският ход изисква нови 3 точки след спечелените през седмицата над Евертън с 2:0 в изтеглен двубой от шампионата. Ливърпул обаче не показа разколебаване след психологическото предимство на Манчестър Сити, напротив – спечели срещата си от кръга с 3:0 над Борнемут.

Третият претендент, който може да се намеси в битката, Тотнъм посреща Лестър в 15.30 часа, а Пеп Гуардиола би се възползвал от всякакви пропуски, за да затвърди позициите на своя отбор.

Челси обаче, който е на четвъртата позиция във временното подреждане, вече победи Манчестър Сити веднъж.

„Вижте полузащитата на Челси, нападателите, най-добрите нападатели в света са там. Играчите в полузащитата са най-добрите в света. Добър вратар. Опитни защитници. Добра организация в защита, в нападение. Те определено знаят какво правят”, сподели Пеп Гуардиола, който не крие, че е респектиран от лондончани.

Челси на Маурицио Сари беше първият тим този сезон, който победи Манчестър Сити с 2:0 на „Стамфорд Бридж” през декември.

„В момента Манчестър Сити е най-добрият отбор в Европа”, коментира специалистът преди гостуването днес.

Една от най-дългоочакваните срещи се очаква да бъде между съотборниците в националния отбор на Аржентина – Серхио Агуеро срещу Гонсало Игуаин.

31-годишното ново попълнение на Челси не губи много време, за да направи добро впечатление. Срещу Хъдърсфийлд (5:0) той реализира две попадения. В същото време Серхио Агуеро се намира в добра форма. Нападателят записа хеттрик при успеха над Арсенал с 3:1.

Въпреки многобройните прилики между тях, двамата са възприемани като много различни. Серхио Агуеро е считан за един от най-смъртоносните нападатели в света, докато пристигането на Гонсало Игуаин не беше с големи фанфари. Колкото и различни да са, показателите им са много сходни, особено след пристигането им в Европа. Откакто се подвизават на Стария континент от сезон 2006/07 Агуеро и Игуаин са отбелязали съответно 231 и 226 попадения.

„Небесносините” все още са без защитниците Бенджамин Менди и Венсан Компани. Вратарят Клаудио Браво също не е на разположение, но в Манчестър Сити би трябвало да са доволни, че нямат играчи, които да са получили травми наскоро.

Антонио Рюдигер може да се завърне в стартовия състав на Челси. Състоянието на защитника не беше рискувано при успеха с 5:0 над Хъдърсфийлд и беше заменен от Андрес Кристенсен.

Калъм Хъдсън-Одои е болен, затова може и да не седне сред играчите на резервната скамейка на лондончани.

Гостите се надяват на успех, а статистиката съвсем не е в техен ущърб. Манчестър Сити загуби три от последните си пет мача от Висшата лига срещу Челси, реализирайки само четири гола, но никога повече от веднъж.

От друга страна обаче Челси спечели само две от последните си девет визити на „Етихад” във Висшата лига (1 равенство, 6 загуби).

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола е загубил повече мачове от Челси, отколкото срещу всеки друг отбор начело на този тим (3).