Бранителят на Челси Антонио Рюдигер смята, че тимът има шанс да победи за втори път през сезона Манчестър Сити в неделното дерби от Висшата лига само ако преоткрие „мръснишкия” елемент в играта си.

Отборът на Маурицио Сари беше първият, който нанесе поражение на „гражданите” през сезон 2018/2019 в английския шампионат. През декември лондончани изнесоха много силен мач, за да се наложат с 2:0 на „Стамфорд Бридж”. Сега обаче е техен ред да гостуват, а моментната форма определено превръща шампионите от Сити в отявлени фаворити.

В момента сред „сините” цари известно напрежение, най-вече около взаимоотношенията между наставника Маурицио Сари и голямата звезда Еден Азар. Въпреки всичко Рюдигер вярва, че неговият тим отново е способен да направи силно представяне във възлов двубой.

„Ние бяхме на линия, когато беше нужно”, заяви 25-годишният германец. „Ние бяхме първият тим, който надигра Манчестър Сити. Трябва да станем по-твърди в играта си.”

„Към момента успяваме да владеем топката в доста големи периоди, но трябва да върнем обратно мръснишкото в играта си”, допълни Рюдигер.

Гледайте Манчестър Сити-Челси в неделя, 10 февруари, от 18 часа пряко в ефира на DIEMA SPORT 2 и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.