Националът на Евертън - Майкъл Кийн е изключително доволен от начина, по който се развива сезонът за „карамелите“ дотук. В сряда вечер воденият от Карло Анчелоти тим се класира за четвъртфиналите на ФА Къп след зрелищна и драматична победа срещу Тотнъм. Гръмкото 5:4 след продължения прати състава от Ливърпул сред най-добрите 8 и накара феновете да мечтаят още по-силно за трофей. 
 
Според Майкъл Кийн този мач може да е повратен за развитието на кампанията.  Английският национал смята, че в Евертън разполагат с невероятен колектив и изключителен мениджър, а за състезателя е истинска чест да носи фланелката на толкова голям клуб. 
 
„Смятам, че се справяме чудесно и това се дължи на работата, която вършим.  Победата ни срещу Тотнъм бе поредното доказателство колко сме задружни и гледаме в една посока. За мен обединението е в основата на добрите резултати, а мениджърът е фантастичен. Когато ни беше най-трудно в сряда вечерта, той просто ни каза да не се предаваме и да дадем най-доброто от себе си. Двубоят с Тотнъм ни помогна да разберем колко сме силни всъщност и какво можем да постигнем, когато сме заедно. Вярвам, че всичко, което желаем, ще се случи, трябва само да вървим по същия път. Евертън е голям клуб и се радвам да бъда част от това голямо семейство“, каза Кийн.