Eвертън и Тотнъм сътвориха истинско зрелище, след като "карамелите" постигнаха страхотна победа с 5:4 в пореден мач от осминалфиналите на ФА Къп. Давинсон Санчес откри резултата за гостите още в 3-а минута. Доминик Калвърт-Люин и Ричарлисон направиха обрат само в рамките на 120 секунди, а Гюлфи Сигурдсон направи резултата 3:1 от дузпа две минути преди края на полувремето. Ламела намали точно преди почивката, а Санчес изравни за 3:3 в началото на втората част. Ричарлисон беше точен в 68-та, за да даде нов аванс на своя тим. Хари Кейн вкара мача в продължения. В 7-та минута на продълженията Бернард вкара за 5:4.

27 снимки

Момчетата на Жозе Моуриньо започнаха по брилянтен начин мача. Още във втората минута Ерик Ламела беше оставен да стреля с глава, но Робин Олсен се намеси с вещина. Само 60 секунди по-късно обаче Санчес откри, след като засече центриране на Хюн-Мин Сон от ъглов удар. 

В 13-та минута Хюн-Мин Сон опита нов удар от далеч, но той се оказа безпроблемен за Робин Олсен. В 19-та минута "карамелите" показаха признаци на събуждане, след като Доминик Калвърт-Люин принуди Юго Лорин да избие негов удар в страничния стълб. 

В 26-а минута Сон отново беше намерен в наказателното поле, но силният му удар беше париран от Робин Олсен. Минута по-късно и Ламела изпробва рефлекса на Олсен, но по-безопасно. В 31-та минута с точен удар се отчете и Стивън Бергвайн, а удар на Сон беше блокиран 60 секунди по-късно. 

В 36-та минута, след грешка при изнасянето на топката за Тотнъм, Сигурдсон намери с извеждащ пас Калвърт-Люин, чийто силен удар препарира неуверен Лорис за 1:1. Само две минути по-късно шокът за гостите стана още по-голям. След нова бърза атака Ричарлисон беше изведен на стрелкова позиция и в рамките на 120 секунди направи пълен обрат за отбора на Карло Анчелоти. 

Драмата за момчетата на Моуриньо стана пълна в 43-та минута, след като Ричарлисон беше повален в наказателното поле, а Сигурдсон направи резултата 3:1. 

Головете преди почивката обаче изобщо нямаха намерение да спират. В последната секунда, Ерик Ламела беше изведен сам срещу Робин Олсен и с хубав прехвърлящ намали резултата на 2:3. 

В началото на втората част нещата продължиха да се развиват изключително резултатно. В 57-та минута, след изпълнение на ъглов удар, Алдервейрелд стреля с глава, Олсен спаси, но при добавката Санчес отново не сгреши за 3:3. 

Радостта на "шпорите" обаче не продължи твърде дълго. След изпълнение на тъч и поредно недоразумение в отбраната на Тотнъм, Ричарлисон се измъкна и с прецизен удар разстреля Лорис за 4-ти път в мача. 

Двубоят вървеше към победа за Евертън, преди в 83-та минута, след страхотно центриране на Хюн-Мин Сон, Хари Кейн да засече кълбото във вратата на Робин Олсен за 4-ти път, вкарвайки срещата в допълнително време. 

Головете обаче не изглеждаше, че щяха да пресъхнат дори в продълженията. В 97-та минута Сигурдсон намери Бернард, който отново остави Лорис безпомощен за 5:4. До края на срещата нови попадения не паднаха и така Евертън се поздрави с преминаването в следващата фаза на турнира. 

Евертън - Тотнъм 5:4

0:1 - Давинсон Санчес (3)

1:1 - Доминик Калвърт-Люин (36)

2:1 - Ричарлисон (38)

3:1 - Гюлфи Сигурдсон (43)

3:2 - Ерик Ламела (45+1)

3:3 - Давинсон Санчес (57)

4:3 - Ричарлисон (68)

4:4 - Хари Кейн (83)

5:4 - Бернард (97(прод)

Ето и съставите на двата тима: 

Евертън: Олсен, Годфри, Кийн, Мина, Дин, Дукуре, Дейвис, Сигурдсон, Иуоби, Ричарлисон, Калвърт-Люин;

Тотнъм: Лорис, Дейвис, Санчес, Алдервейрелд, Дохърти, Хойберг, Ндомбеле, Моура, Бергвайн, Ламела, Сон;