Най-новото попълнение на Ливърпул Наби Кейта заяви, че за него е огромна чест да получи фланелката с №8, която за последно бе притежание на легендата Стивън Джерард. Гвинеецът си пожела да успее да повтори успехите и значението, които имаше бившия английски национал и настоящ мениджър на Глазгоу Рейнджърс.

Днес 23-годишният футболист бе представен официално от „червените”, а самият Джерард пристигна лично, за да му връчи фланелката със сакралния номер. „Когато той дойде, аз само го погледнах и казах „уау”, защото той е легенда”, заяви Кейта.

Ливърпул представи Наби Кейта, даде му номера на Джерард

„Той е човек, който винаги е демонстрирал уважение, който даваше всичко на терена, който беше силно обичан тук. Когато такава фигура ти даде неговия номер, вече няма място за игрички. Трябва да се опитам да повторя това, което постигна той. Такава ще е главната ми мотивация”, допълни бившият играч на РБ Лайпциг.

„Когато гледам как се справи този тим през миналия сезон, наистина ми се ще да правя същото и да бъда част от него. Искам не просто да изиграя подобен сезон, а да бъда дори по-добър.”

„Избрах Ливърпул, защото това е тим, който гледах често, а също така говорих много и със Садио Мане. Той ми разказа много за отбора и за клуба. Разговарях и с треньора (Юрген Клоп – б.р.), който също ми обясни за проекта, и това ме мотивира да бъда тук.”

„Очаквам с нетърпение да работя под ръководството на Юрген Клоп, но много зависи от мен и от това дали ще имам куража да грабна шанса си. А също и как се представям на терена, когато получа шанс.”

„Садио може да ми помогне. Той е като семейство за мен. Приятели сме още от Залцбург, още  там ми беше като брат. След тренировки заедно се прибирахме към дома. Беше ми най-добрият приятел там. По време на моята интеграция тук ще бъде до мен. Бяхме заедно 8 месеца в Залцбург, нямам търпение отново да му бъда съотборник”, допълни още Кейта.