Манчестър Юнайтед сломи Нотингам Форест с 3:0 в мач от 17-ия кръг на Висшата лига. 

В 20-ата минута Маркъс Рашфорд изведе "червените дяволи" напред в резултата. Само три минути по-късно Марсиал удвои преднината на домакините, а Фред оформи класиката в 87-ата минута. 

Така Манчестър Юнайтед остава на петото място във Висшата лига с 29 точки, една зад Тотнъм, но и с мач по-малко от "шпорите".


Gulliver/GettyImages
61 снимки

Първият по-опасен момент бе пред вратата на Нотингам Форест. Рашфорд получи топката на далчната греда, намерен от Антони Марсиал. Десетката на "червените дяволи" пое топката на гърди и дори отправи удар след залъгващо движение. Той обаче бе блокиран, но топката попадна в краката на Маласия, който също отправи изстрел на свой ред. Този път Уейн Хенеси трябваше да се намесва, а след като игра с топката тя се отби и в гредата, но не попадна във вратата на гостите.

В 13-ата минута Райън Йейтс от състава на Нотингам Форест проби индивидуално отдясно, стигайки до наказателното поле. Той опита подаване почти от аутлинията, но то бе блокирано, а топката излезе в корнер. Гостите не се възползваха от ъгловия удар по най-добрия начин, а дори дадоха шанс на "червените дяволи" да контраатакуват. Защитата на Нотингам Форест обаче се справи.

В 20-ата минута Кристиан Ериксен изненада гостите с корнер изпълнен по земя. Датчанинът пусна подаване в наказателното поле, а до топката стигна Маркъс Рашфорд, който с едно докосване отправи удар и то в мрежата зад Уейн Хенеси - 1:0.

Само три минути по-късно Антони Марсиал удвои преднината на домакините, след като Рашфорд се справи с двама защитника на Нотингам и намери колегата си, който също стреля с едно докосване от движение, извън наказателното поле. Ударът му бе лек, но изненада Уейн Хенеси, който въпреки че стигна до топката, не успя да я избие - 2:0.

Най-доброто положение за Нотингам Форест от началото на мача бе удар от сериозна дистанция в 33-ата минута. Мощният изстрел бе дело на Райън Йейтс. Давид де Хеа бе на правилното място и се намеси, спасявайки дори с тяло.

Пет минути преди края на първото полувреме Джеси Лингард получи шанс да центрира от пряк свободен удар. Той изпрати хубаво подаване към далечната греда, където Райън Йейтс се освободи и стрела с главата. Топката попадна във вратата на "червените дяволи", но радостта на гостите бе кратка, тъй като попадението бе отменено заради засада на Ауоний, в чийто крак топката рикошира след удара на Йейтс и чак след това се озова в мрежата.

Второто полувреме започна по-спокойно като опасни ситуцаии в първите няколко минута на втората част нямаше. Бившият футболист на Манчестър Юнайтед - Джеси Лингард, бе заменен в 53-ата минута. Това бе първата смяна в мача и тя беше принудителна.

В 56-ата минута Антони бе изведен на чиста позиция за попадение след няколко страхотни и бързи паса между футболистите на "червените дяволи". Ударът на бразилеца обаче бе отразен от Уейн Хенеси. Четири минути по-късно Марсиал пък бе изведен в наказателното поле на Нотингам Форест. Той опита удар, който обаче бе право в стража на гостите. Вратарят се намеси отлично за пореден път.

Гарначо, който се появи от пейката, започна отлична атака на Манчестър Юнайтед в 68-ата минута. Топката стигна до Маркъс Рашфорд, който отправи труден изстрел в наказателното поле. Уейн Хенеси обаче отново спаси. Последваха два поредни корнера за "червените дяволи", но без повече опасности пред стража на гостите.

Именно нападателят на Манчестър Юнайтед имаше претенции за дузпа в 70-ата минута, които обаче бяха подминати от главния съдия. Вместо това Нотингам Форест контраатакува и на два пъти стреля към вратата на Де Хеа. Испанецът обаче и двата пъти се намеси отлично, за да не остави никакъв шанс на гостите и да запази преднината на тима си с два гола.

В 83-ата Бренън Джонсън проби хубаво отдясно и стигна до наказателното поле на Манчестър Юнайтед. Той опита да върне подаване към бялата точка за изпълнение на дузпи, но пасът му бе блокиран. Последва корнер, при който се стигна до сериозно разбъркване в наказателното поле на домакините, но удар към Де Хеа така и не бе отправен.

Каземиро открадна топката при лошо подаване от страна на Емануел Денис. След това бразилецът прати извеждащо подаване към Фред, който се включи в наказателното поле отлично и с директен удар от движение прати топката покрай Уейн Хенеси, който нямаше никакъв шанс - 3:0.

FT / Манчестър Юнайтед - Нотингам Форест 3:0

1:0 Маркъс Рашфорд 20'

2:0 Антони Марсиал 23'

3:0 Фред 87'

Съставите на двата отбора:

Манчестър Юнайтед: 1. Давид де Хеа, 29. Уан-Бисака, 19. Рафаел Варан, 23. Люк Шоу, 12. Маласия, 18. Каземиро, 14. Кристиан Ериксен, 21. Антони, 8. Бруно Фернандеш, 9. Антони Марсиал, 10. Маркъс Рашфорд

Старши треньор: Ерик тен Хаг

Нотингам Форест: 13. Уейн Хенеси, 24. Серж Орие, 4. Джо Уоръл, 30. Вили Боли, 32. Ренан Лоди, 22. Райън Йейтс, 23. Ремо Фройлер, 5. Мангала, 11. Джеси Лингард, 20. Бренън Джонсън, 9. Тайво Ауоний

Старши треньор: Стийв Купър


Главен съдия: Антъни Тейлър

Стадион: "Олд Трафод"