Отборът на Челси разби Мидълзбро с 6:1 в мач-реванш от полуфиналите на Карабао Къп. Преди две седмици отборът на Маурисио Почетино загуби с 0:1, така с общ резултат от 6:2 Челси продължава към финала на турниа.

Лондончани изиграха вихрено първо полувреме, вкарвайки четири гола. Автогол даде преднина на домакините, а след това се разписаха Енцо Фернандес, Аксел Дизази и Коул Палмър.

През втората част паднаха още три гола, като за "сините" отново се разписа Палмър, както и Нони Мадуеке. Почетен гол за Боро в края на мача вкара Морган Роджърс. 

Челси ще чака един от двойката Фулъм и Ливърпул, които се срещат в реванш утре. Мърсисайдци имат преднина от 2:1 след първия мач.

Gulliver/GettyImages
22 снимки

В 9-ата минута Михайло Мудрик опита с изстрел от ръба на наказателното. Шутът му с десния крак обаче рикошира от Хакни и излезе в корнер. При ъгловия удар отново имаше напрежение пред вратата на гостите, но директена опасност за стража Гловър липсваше.

Две минути след това Бен Чилуел бе намерен с дълъг пас в пеналтерията. Футболистът на Челси успя да изпревари излезлия напред Том Гловър и стреля с глава. Топката обаче мина над напречната греда, а домакините имаха претенции за дузпа, след като Чилуел бе съборен от вратаря на Мидълзбро.

Челси поведе в 15-ата минута, след като Бен Чилуел прати отлично извеждащо подаване към Рахийм Стърлинг. Той намери Армандо Броя, който бе свободен около бялата точка. Нападателят прати топката в опразнената врата, благодарение и на рикошет от защитник на Боро. Впоследствие попадението бе записано като автогол именно на Джонатан Хоусън.

Гостите имаха шанс да отговорят светкавично. Морган Роджърс демонстрира страхотна техника, стигайки до добра стрелкова позиция. Футболистът на Мидълзбро стреля по земя, но Петрович показа, че внимава и успя да улови.

В 29-ата минута Стърлинг пусна с пета към Дизази, който нахлу в наказателното на гостите. Той потърси Броя, който не успя да играе с топката. Все пак кълбото стигна някак до Енцо Фернандес, който не сбърка и я заби в мрежата за 2:0.

Четири минути след това аржентинецът имаше още една възможност да се разпише. Той получи в пеналтерията и веднага стреля, само че право в стража на Мидълзбро, който улови.

Дизази открадна топката на центъра в 36-ата минута, след което напредна. Стърлинг върна към него, а французинът не сгреши и вкара за 3:0.

Шест минути по-късно и Коул Палмър се разписа. Той се възползва от сериозна грешка на защитник и отне топката, след което преодоля Том Гловър.

В 55-ата минута Челси атакува добре отдясно. Топката стигна до Коул Палмър, който обаче не успя да си я нагласи за изстрел на десния крак. Тя бе избита и попадна в Енцо Фернандес. Аржентинският футболист реши веднага да шутира, но го направи разочароващо и ударът му мина далеч от целта.

В 67-ата минута Мадуеке пусна отличен пас към Конър Галахър, който излгеждаше сам срещу вратаря. Играч на Мидълзбро обаче бързо се върна и затвори футболиста на Челси, който се забави и не стреля, след което и загуби топката.

Пет минути след това гостите върнаха назад и топката стигна до Фрай, който бе близо до фатална грешка. Стърлинг дебнеше и дори успя да играе с топката, но не и да нанесе точен удар.

Коул Палмър добави още един гол към сметката си, след като Конър Галахър проби отлично отляво в 77-ата минута. След това той пусна именно към Палмър, който с едно докосване прати топката покрай Гловър за 5:0.

Три минути по-късно Нони Мадуеке също се разписа. Той получи в наказателното и успя да си бутне топката вляво, освобождавайки си пространство да стреля. Мадуеке преодоля стража на Боро с изстрел с левия крак.

Минутка след това Мат Крукс успя да се разпише с глава, но попадението бе отменено заради засада.

В 88-ата минута Боро стигна до почетен гол. Морган Роджърс получи и напредна. Той си нагласи топката на десния крак и отправи неспасяем удар в далечния ъгъл на вратата, пазена от Петрович.

FT / Челси - Мидълзбро 6:1

1:0 Джонатан Хоусън 15' (авт)

2:0 Енцо Фернандес 29'

3:0 Аксел Дизази 36' 

4:0 Коул Палмър 42'

5:0 Коул Палмър 77'

6:0 Нони Мадуеке 81'

6:1 Морган Роджърс 88'

Съставите на двата отбора:

Челси: Петрович, Дизази, Колуил, Силва, Чилуел, Фернандес, Кайседо, Дизази, Мудрик, Броя, Стърлинг

Мидълзбро: Гловър, Барлейзър, Ван дер Берг, Енгел, Кларк, Крукс, Роджърс, Форс, Фрай, Хакни, Хоусън