Преди началото на сезона феновете на Евертън имаха огромни очаквания към представянето на тима заради мащабната селекция. Но машината на Роналд Куман сериозно скрибуца от началото на кампанията.

Поредната крива стъпка дойде в домакинството на уж непретенциозния Бърнли. В този мач "карамелите" паднаха с 0:1, но по-фрапантното беше начинът, по който бяха надиграни от далеч по-скромния опонент.

Бърнли атакуваше постепенно, а атаката за гола му беше с най-големия брой докосвания до топката в цялата история на отбора в Премиършип. А мърсисайдци така и не успяха да намерят начин за противодействие.

Освен това Евертън е отчайващо слаб и в нападение след раздялата с Ромелу Лукаку през лятото и след като не дойде достатъчно адекватен заместник. Уейн Рууни просто продължава да се мъчи и си личи, че е пред спиране с футбола.

Какви са проблемите на мърсисайдския клуб и как Бърнли успя да го подчини на собствения му "Гудисън парк", можете да разберете от анализа в прикаченото видео от предаването "Премиърлийг Токшоу", което се излъчи по DIEMA SPORT.