Тотнъм сам предизвика провала си на "Сейнт Джеймсис Парк", заяви мениджърът на отбора Жозе Моуриньо. Неговият отбор водеше с 2:1 с голове на Хари Кейн, но Джо Уилък се разписа в 85-ата минута и донесе равенството за "свраките". Така "шпорите" загубиха 11-а точка през сезона заради голове в последните десет минути на мачовете.

"Висшата лига е много труден шампионат. Тук се играе нон-стоп на високи обороти и не всеки може да се справи с предизвикателството. В мача с Нюкасъл направихме груби грешки в защита, които ни дестабилизираха. През първото полувреме контролирахме играта, но дори когато загубихме инициативата през второто, пак нямахме проблеми. Можехме дори да вкараме още два гола на контра", каза Моуриньо в интервю за ВВС.

"В крайна сметка обаче се дестабилизирахме в защита и това амбицира съперника ни. Те не се предадоха и се възползваха от ситуацията. Не съм спокоен в нито един момент, дори когато имаме пълен контрол, защото знам какво може да се случи в края", добави още той.

"За съжаление, не можем да бележим по три, четири или пет гола във всеки мач. Да вкараш два като гост е много, а повече е почти невъзможно. Не ни провали само защитата. Имаше много ситуации, в които топката беше в наше притежание, а аз вече знаех, че те ще завършат с удари към Юго Лорис", каза португалският мениджър.