Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо не бе никак щастлив от домакинското равенство 2:2 срещу Бърнли на „Боксинг дей”. Португалецът похвали своя тим за борбеността и характера през второто полувреме, като счита за „мизерно”, че тимът е вкарал само 2 гола в двубой, в който тотално е доминирал.

Заради грешната стъпка на „Олд Трафорд” „червените дяволи” профукаха почти целия си аванс пред третия Челси, който победи Брайтън с 2:0 и се доближи само на точка до 2-ото място.

„Днес ние трябваше да победим, да. Доволен съм от начина, по който действа отборът, от начина, по който реагирахме и опитахме да се върнем мача от 0:2”, каза Специалния.

Тъжна Коледа за Юнайтед, Лингард спаси пълния резил

„Момчетата се бориха след 0:2 на полувремето, така че играчите ми не заслужават само негативни мнения. Искам да похваля техния дух, тяхната реакция, начина, по който предприехме рискове през второто полувреме.”

„Не знам как противникът вкара гол от пряк свободен удар, имаше добивания тук, добивания там. Подобни попадения допуснахме и в други мачове, а после опонентът се брани в течение на 95 минути. При втория си изстрел Бърнли пак вкара.”

Как това не влезе?

„За да вкараме ние два гола, трябваше да прекараме пълни 45 минути в тяхната половина, докато играехме само с един защитник. Крайният продукт бе такава доминация, че 2 гола е мизерно число. Лингард влезе и помогна на отбора, той и Мхитарян ни предоставиха добра динамика. Всички момчета приеха риска да играем само с Фил Джоунс в отбрана. Точката поне не е загуба, а това е най-малкото, което момчетата заслужаваха.”

„Дали преминаваме през труден период? Че защо? Защото заслужаваме да спечелим мачовете си? Защото опонентът стига до нашата врата два пъти за цял мач и вкарва два гола? Предвид показаното качество и рисковете, които поехме и днес, и срещу Лестър (реми 2:2 – б.р.), отборът, който заслужаваше да спечели тези два мача, бяхме ние”, заключи Моуриньо.