Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо даде своето обяснение на чудесното представяне, което Антони Марсиал направи при трудната победа 2:1 над Евертън във Висшата лига. Според португалския специалист, който беше в открит конфликт с играча през лятото, качествата на нападателя не са претърпели промяна, а тя е дошла при футболното му мислене.

22-годишният Марсиал спечели дузпата, която позволи на „червените дяволи” да открият на „Олд Трафорд”, а после сам реализира второто попадение. Евертън върна един гол чрез Гилфи Сигурдсон около четвърт час преди края, а Юнайтед все пак удържа трите точки.

„Марсиал разполага с всички природни таланти, които имаше и преди, и преди две години”, заяви Моуриньо. „Сега обаче той подобрява начина, по който мисли за футбол. Подобрява и ролята си в отбора. Аз се радвам за всички момчета, които израстват.”

„Периодът е труден и за тях (визира играчите – б.р.), и за мен, защото искам повече от тези момчета. Наистина обаче се радвам за Марсиал.”

„На хартия Евертън не е отбор за топ 4, но са тим, който е в състояние да дойде тук и да гони своя резултат. Всеки мач е труден.”

„По отношение на подхода ми към младите играчи – аз съм си такъв. В крайна сметка ще обереш наградите от тяхната усърдна работа, ако те не се предадат. Никой от тях няма в антуража си хора, който подкрепя техните слабости”, допълни Моуриньо.