Жозе Моуриньо е поставил условие пред ръководството на Манчестър Юнайтед да привлече желаните от него футболисти, за да поднови договора си с клуба. Португалецът ще остане на „Олд Трафорд“ до лятото на 2021 година, ако „червените дяволи“ си променят трансферната политика и му осигурят топ трансферните цели.

Шефовете на Манчестър Юнайтед не останаха очаровани от желанието на Моуриньо да получи нови 80 милиона паунда за трансфери през януари.

Изпълнителният директор Ед Уудуърд не бе склонен да изпълни искането на Моуриньо, но ситуацията може да се промени, за да може португалецът да поднови своя договор с клуба.

Моуриньо похарчи приблизително 300 милиона паунда за нови играчи през миналото лято.

Уудуърд и борда на директорите на Манчестър Юнайтед са казали на Моуриньо, че не смятат за много разумно да влагат сериозни финансови ресурси в привличането на нови попълнения особено през януари. Още повече, че „червените дяволи“ абдикираха в борбата за титлата.

Освен това от Манчестър Юнайтед искат новите попълнения да си струват парите и да бъдат инвестиция за бъдещето, от която може да се стигне до евентуална последваща печалба.

Договорът на Жозе Моуриньо с Манчестър Юнайтед изтича през лятото на 2019 година. 

Жозе: Информациите, че искам да напусна са боклук

Проблем: Юнайтед и Жозе прекратяват преговорите