Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо завърши втория си сезон начело на отбора без спечелено отличие. Португалският специалист похарчи 165 милиона евро за нови попълнения през миналото лято.

През миналия сезон Моуриньо успя да изведе Манчестър Юнайтед до два трофея. Отборът спечели Купата на Лигата и Лига Европа през 2017 година.

Манчестър Юнайтед имаше възможност да завърши настоящия сезон с триумф за Купата на Англия, но загуби финала от Челси с 0:1.

Така Манчестър Юнайтед завърши сезона със загубен финал, второ място във Висшата лига зад лидера Манчестър Сити, отпадане на осминафиналната фаза на Шампионската лига от Севиля и елиминация на четвъртфинала за Купата на Лигата от втородивизионния Бристъл Сити. „Червените дяволи“ също така загубиха Суперкупата на Европа от Реал Мадрид.

В същото време Манчестър Юнайтед похарчи 85 милиона евро за Лукаку, 45 милиона евро за Неманя Матич, 35 милиона за Виктор Линдельоф и 35 милиона евро през януари за Алексис Санчес. „Червените дяволи“ инвестираха 165 милиона евро за нови попълнения, а в същото време в клуба постъпиха едва 11 милиона от продажбата на Аднан Янузай в Реал Сосиедад за 8 милиона евро и отдаването под наем на Перейра във Валенсия за сумата от 3 милионаа евро.

Без никакво съмнение Алексис Санчес и Виктор Линдельоф не успяха да изпълнят очакванията. Чилиецът пристигна в Манчестър, след като отбеляза 38 гола и направи 24 асистенции в Арсенал през миналия сезон. Откакто пристигна на „Олд Трафорд“, Санчес е отбелязал 3 гола и има 5 асистенции в 17 мача. В същото време Линдельоф взе участие в едва 26 от 50-те мача на Манчестър Юнайтед през сезона. Шведът не успя да се наложи в титулярния състав на Жозе Моуриньо и е използван предимно за периферните мачове на отбора.