Челси победи Манчестър Юнайтед с 1:0 на стадион "Уембли" и завоюва Купата на Футболната асоциация за осми път в историята си. Единственият гол в двубоя бе дело на Еден Азар от дузпа в средата на първото полувреме.

Челси успя да създаде първото по-опасно положение в срещата в 9-та минута. Еден Азар финтира Фил Джоунс, след което стреля, но Давид де Хеа спаси.

Играчите на Челси имаха претенции за дузпа в 14-та минута за нарушение на Неманя Матич срещу Тиемуе Бакайоко, но съдията Майкъл Оливър не свири такава.

Алексис Санчес се строполи в наказателното поле на Челси в 15-та минута след съприкосновение с Виктор Моузес, но Оливър отново прецени, че няма основание да свири дузпа.

Съдията Майкъл Оливър свири дузпа за Челси в 21-та минута, когато Еден Азар направи страхотен пробив, след което бе спънат в наказателното поле на Манчестър Юнайтед от Фил Джоунс.

Наказателният удар бе реализиран в 22-та минута от Еден Азар, който успя да излъже Давид де Хеа и да вкара топката във вратата на Манчестър Юнайтед.

В добавеното време на първата част пред Маркъс Рашфорд се откри добра възможност, но ударът му бе блокиран от Антонио Рюдигер.

Манчестър Юнайтед започна по-активно през второто полувреме. Маркъс Рашфорд стреля от фаул в 53-та минута, но Тибо Куртоа излезе и боксира.

Три минути по-късно Алексис Санчес отне топката от Франсеск Фабрегас, след което топката попадна в Маркъс Рашфорд, който стреля, но Тибо Куртоа направиха фантастично спасяване.

Манчестър Юнайтед отбеляза попадение във вратата на Челси в 63-та минута, но голът не бе зачетен. Антонио Валенсия центрира от фаул в наказателното поле на Челси, където Фил Джоунс бе изпуснат и стреля с глава, но Тибо Куртоа плонжира и успя да спаси. След това при добавката Алексис Санчес вкара гол във вратата на Куртоа, но при удара на Джоунс, чилийският нападател бе в положение на засада – зад отбраната на Челси и това бе маркирано от съдиите.

Футболистите на Челси имаха претенции за дузпа в 70-та минута.  Н‘Голо Канте изведе Маркос Алонсо сам срещу Давид де Хеа. Футболистът на Челси се позабави с обработването на топката, след което стреля, но ударът му бе спасен от вратаря на Манчестър Юнайтед. След това топката попадна във Виктор Моузес, който се опита да комбинира отново с Алонсо, но топката се удари в ръката на Ашли Йънг. Съдията Майкъл Оливър използва видеоарбитража и прецени, че няма дузпа.

Манчестър Юнайтед организира много добра атака в 72-та минута. Джеси Лингард подаде към Маркъс Рашфорд, който излезе сам срещу Тибо Куртоа, но вратарят успя да скъси дистанцията и да спаси удара на нападателя на „червените дяволи“.

Играчите на Манчестър Юнайтед продължиха да доминират и в 74-та минута Антонио Валенсия комбинира с Ромелу Лукаку. След това топката се върна в еквадореца, който продължи с глава към Антони Марсиал. Французинът стреля, но топката рикошира в крака на Сесар Аспиликуета, а след това Тибо Куртоа спаси.

Неманя Матич отправи много хубав тежък удар, но Тибо Куртоа се намеси и изби.

След центриране от корнер в наказателното поле на Манчестър Юнайтед, Пол Погба бе оставен непокрит на точката на дузпата и стреля с глава, но неточно в аут.

В третата минута на добавеното време на мача Антонио Валенсия центрира в наказателното поле на Челси, където Неманя Матич стреля с глава, но неточно в аут.

По този начин Челси спечели за осми път в своята история Купата на Англия. Това е първата спечелена купа от страна на Антонио Конте.

Челси – Манчестър Юнайтед 1:0

1:0 Еден Азар 22' (дузпа)

Челси: 13. Тибо Куртоа – 28. Сесар Аспиликуета, 24. Гари Кейхил, 2. Антонио Рюдигер – 15. Виктор Моузес, 4. Франсеск Фабрегас, 7. Н‘Голо Канте, 14. Тиемуе Бакайоко, 3. Маркос Алонсо – 10. Еден Азар – 18. Оливие Жиру

Манчестър Юнайтед: 1. Давид де Хеа – 25. Антонио Валенсия, 4. Фил Джоунс, 12. Крис Смолинг, 18. Ашли Йънг – 21. Андер Ерера, 31. Неманя Матич, 6. Пол Погба – 14. Джеси Лингард, 19. Маркъс Рашфорд, 7. Алексис Санчес