Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо е взел на мушката си капитана на отбора Уейн Рууни и ще започне "мръсна война" с него, за да има основание да го разкара от отбора. Новината е на испанското издание "Спорт", което обаче се позовава на свой източник, близък до антуража на Специалния. 

Според информациите, двамата вече са в обтегнати отношения, а това няма как да се отрази добре на кариерата на нападателя. Освен това, той вече е недолюбван и от феновете заради слабите си изяви и краят на престоя му на "Олд Трафорд" след 12 знаменити години там изглежда близо. 

Вестникът твърди, че Моуриньо е готов да ползва същите методи, благодарение на които успя да отлюспи легенда като Икер Касияс от Реал Мадрид. А сега се очертава и да му е по-лесно, защото Рууни вече не се ползва с познатат подкрепа от трибуните, както беше доскоро. 

Нападателят има договор с "червените дяволи" до 30 юни 2018 г., а отскоро от клуба дават индикации, че няма да го подновят. В момента Рууни е най-скъпоплатеният футболист в цялата Висша лига, като заплатата му е 350 хил. паунда на седмица, а с изявите си от началото на сезона не показва, че ги заслужава. И затова е в черния списък на Моуриньо.