Отборът на Хъл Сити извоюва бойко 0:0 като гост на Манчестър Юнайтед в двубой от 23-ия кръг на Висшата лига. Така само в рамките на няколко дни „тигрите“ постигнаха втори престижен резултат срещу тима на Жозе Моуриньо, който победиха с 2:1 в полуфинален реванш за Купата на Лигата (и все пак отпаднаха).

Срещата съвсем не изобилстваше от положения, а с мъничко повече късмет гостите можеха да ликуват в края, ако Лазар Маркович беше по-точен и не бе нацелил гредата.

През почти всичките 90 минути Юнайтед диктуваше темпото и налагаше териториално надмощие, без обаче то да води до кой знае колко чисти ситуации. Хъл играше дръзко в отбрана и през първата част позволи само две опасни ситуации пред вратата на Якупович.

Първата дойде в 15-ата минута, когато Златан Ибрахимович получи пред наказателното поле и веднага шутира към левия ъгъл. Якупович реагира навреме и съумя да боксира в корнер.

Вторият случай можеше да бъде фатален, защото 3 минути преди паузата Пол Погба се озова очи в очи със стража на тигрите. Французинът пласира изстрела си до десния стълб, но швейцарският страж на противника отново беше блестящ.

След паузата беше повече от виден стремежа на „червените дяволи“ да стигнат до бърз гол. В 56-ата минута Маркъс Рашфорд опита да засече центриране и стреля в търсене на долния десен ъгъл. Шутът му беше неточен и прелетя близо покрай гредата. Четири минути по-късно младокът даде идеална топка за Златан, който побърза да отиграе без забавяне и с поглед проследи как кълбото профучава покрай лявата греда.

Четвърт час преди края Якупович беше принуден да спасява ситуацията. Мата получи повече пространство в пеналта и го стори добре, за да предизвика поредното спасяване от вратаря на Хъл.

Мигът на гостите дойде в 86-ата минута, когато преотстъпения от Ливърпул Маркович овладя топката в наказателното поле и стреля много силно към целта. Давид де Хеа беше преодолян, но кълбото отскочи от десния страничен стълб.

В петминутното продължение Маркос Рохо и Пол Погба имаха чудесни възможности да се разпишат, но геройствата на Якупович насред „Театъра на мечтите“ очевидно нямаха край. Швейцарецът спаси два сигурни гола и без съмнение беше играчът на мача.

Равенството е трето поред за Юнайтед във Висшата лига, което остави отбора на 6-о място в класирането с 42 точки, на 4 пункта зад Манчестър Сити и Ливърпул. Хъл остава предпоследен в подреждането с едва 17 пункта, на 4 над Суонси, който е първият над чертата.

В друг мач от кръга Евертън и Стоук Сити поделиха точките с равенство 1:1. Питър Крауч вкара своя стотен гол във Висшата лига и така се присъедини към елитната компания, в която е най-възрастният играч, достигал такъв брой голове. Автогол на Райън Шоукрос в 39-ата минута обаче спаси Евертън.