Мениджърът на Манчестър Юнайтед подходи достойно и не се оправда със съдията Кевин Френд за изненадващото равенство 1:1 срещу Борнемут във Висшата лига.

„Червените дяволи“ не успяха да надвият у дома съперника, който цяло второ полувреме игра с човек по-малко. Ключово значение имаше и пропускът на Златан Ибрахимович от бялата точка към края на мача, в който Тайрън Мингс от гостите беше късметлия, че не получи също червен картон. Същото важи и за Ибрахимович, който понечи да си върне с лакът за това, че бранителят го настъпи по главата.

Картони и дузпа не стигнаха на Юнайтед да пречупи Борнемут

„И двете важни решения на Кевин Френд бяха точни – двете дузпи бяха дузпи и не подлежат на обсъждане. Реферът отсъди ситуациите точно, а аз винаги ще браня съдиите, които постъпват по този начин.“

„Съдията се представи добре, а ако ние не победихме, то ще е заради невероятното представяне на Артур Боруц (вратаря на Борнемут – б.р.). Нямахме късмет, а може би не бяхме и достатъчно добри, за да материализираме положенията си.“

Стъпкаха Ибра по главата, той не остана длъжен

„Реферът беше там. Ако искате да ме питате дали ще съм доволен Тайрън Мингс да бъде наказан за 3, 4 или 5 мача, това наистина не ме интересува. Мингс най-добре от всички знае какво направи, той е най-наясно с емоциите си в онзи миг“, допълни Моуриньо.